Auteurs


Hoe reageren we op Christelijke complottheorieën?

Hoe moeten we hierover denken en hoe reageren we op mensen die zich aangetrokken voelen tot deze “spirituele complottheorieën”? 

De dood is overwonnen

Jezus is niet dood. Toen Hij opstond uit het graf, tegen alle leugens en plannen van Satan in, garandeerde Hij je de grootste zegen ter wereld. Tweeduizend jaar later verkondigt de opstanding nog steeds Gods onvermoeibare toewijding om iedere overwinning voor jou te behalen.

Stem tegen zonde

Laat je stem voor de toekomst geen stem zijn voor zonde. Laat je stem vandaag een stem van bekering zijn, van terugkeer tot God. 

Geeft God mij meer dan ik aan kan?

Ik heb een geloofsvraag waar ik eigenlijk al maanden mee struggel. God doet mensen geen dingen aan die mensen niet aankunnen, waarom heeft mijn vriend dan zelfmoord gepleegd?

Wat houdt Drie-eenheid nu precies in?

Hoe onbegrijpelijk het ook is, de Bijbel leert dat de God de Vader God is, dat Jezus God is en dat de Heilige Geest God is.

Vergeven is geestelijke strijd

Vergeving is misschien wel het moeilijkste wat we moeten doen in ons leven. Ik zeg misschien, want sommigen lijden en worstelen op verschrikkelijke manieren. Maar dan nog, hoeveel van ons lijden is niet veroorzaakt door de zonden en tekortkomingen van anderen?

Moet ik anderen altijd vergeven?

Jezus zegt: "Heb uw naaste lief" en "...vergeef onze schuldenaren." Moet je de ander altijd vergeven, voor wat hij/zij jou ook aangedaan heeft?

Hoe kan ik door de week vol blijven van God?

Ik merk dat ik vaak na de zondag me echt geestelijk gevoed en gesterkt voel, maar dat dat gedurende de week veel kouder wordt en ik echt heel erg toe ben aan de zondag.

Doe niet mee aan de loterij!

Het is niet ons doel om rijk te worden — niet op een snelle manier en niet op een langzame manier. Het is ons doel om puur, heilig en liefdevol alles te geven voor de zaak van Christus.

Mag je als Christen meedoen aan de loterij?

Mag je als Christen meedoen aan een loterij, en waarom wel/niet? En welke soorten dan wel en niet? En hoe zit het met die gratis loten die je door de brievenbus krijgt? 

Moeten Christenen vasten?

Hebben wij als christenen nu nog de opdracht om te vasten?

Vier redenen om te vasten

Waarom zou ik, een kind van genade, aan wie al het goede gegeven is om daarvan te genieten, mijzelf blootstellen aan honger, hoofdpijn en duizeligheid door te vasten?